Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve lüzumlu yangına dayanıklılık dereceleri dahil yürütmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin taçı dizi, yangın kapıları ekseri özel şümul ve kapı menteşeleri gibi özge yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

Böylece imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanları esenlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış evet.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere göre projelendirilirken nispeten önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında temelı ilgi edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Bu sebeple bina ortamında rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele aldatmaındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çısoy dumanın ve yüce ısının dışarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa bek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın bapları elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır ve talebe bakarak farklı renk seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak istek olması durumunda farklı nitelik kombinasyonlar uygulaması yapılabilmektedir.

Esas özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok şiddetli sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanoğluın güvenli bir şekilde kaçmalarını esenlar ve rastgele bir yangın anında binadan tam çıkış için kullanılması gerekir.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda tek yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zaruri olarak ikrar edilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine münasip olarak belirlenen bölgelere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dem hür bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın bapsı özelliklerinden kavlükarar eylemek gerekir ise şu özellikleri taşıyan bir kapı yeğleme ettiğinizden sakıncasız olmanızı öneririz;

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrol şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

üste, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, Yangın Kapısı akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ankara Yangın Bapsı koymak isteyenler bireysel veya kurumsal kullanıcılar Ankara’da kâin ofisimizi görüşme ederek veya İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak Yangın Kapıları ile ilgili heves ettikleri tüm konular üzerine selen sahibi olabilirler.

Report this wiki page